7.6.2014

Potilas ja Vierihoitaja

Raisa oli eilen sterilisaatiossa. Leikkaus meni hyvin ja munasarjat ja kohtu normaaleja.

Samalla kuvattiin epävirallisesti selkä, lonka ja kyynäret. Lonkat ja kyynäret olivat niin hyvät, kun vaan voi olla :) Selässä oli virallisen kuvauksen jälkeen tullut muutos hännän tyven nikamiin. Kolme nikamaa oli luutunut yhteen. Tämä voi oireilla hypyissä tai sen alueen kipuna. Selän kalkkeumia virallisen kuvauksen myötä tuli sillon aikoinaan 7. Silloinhan epäilivät,että kolme tulee, mutta tulos olikin aika karu. Nyt, kun uudestaan kuvattiin selkä niin vain yksi nikaman väli on täysin kalkkeutunut. Muissa nikama väleissä kalkkeutuminen on hyvin vähäistä, mutta nekin lasketaan virallisessa tuloksessa kalkkeumiksi. Kaulan alueella eli alue jossa pantaa pidetään ei ollut mitään. Nikamien välit olivat siistit ja avoimet. Eli riuhtominen ja vetäminen ei ole tehnyt tuhoa siellä ja liekkö sitten ollut vaikutusta sillä,että Raisalla on aina pietty leveää pantaa. Raisan pantojen leveys on 4-5cm ja se on hyväksi todettu.

Tästä siis tyytäväisenä voin taas kokeilla agilityä, kun luustossa ei ole mitään vikaa. Sitä ennen tytytsy pääsee hierojan käsittelyyn, jotta lihaksetkin ovat vetreät vauhdikkaaseen harrastukseen. Samalla Viljo päsee käsittelyyn, jotta tottuu siihen.

Näpsä kotiin tullessa vielä ihan unten mailla
Viljo otti vierihoitajan roolin hyvin vakavasti. Ei riehumista taikka kiljumista (no oikei pari kertaa "kertoi", kun Raisa lähti liikkumaan ekaa kertaa). Viereen olisi halunut mennä nukkumaan, mutta emäntä teki Viljolle oman punkan Raisan pedin viereen. Siinä se Viljo sitte pötkötteli tyytyväisenä. Illalla Viljo sai maistella pitsan reunoja ja poikahan vei sen Raisan viereen :D
Valitettavasti Raisa ei tajunut vielä syönnin päälle mitään.

Raisa joi vasta tänä aamuna, johon piti pikkasen avustaa alkuun. Söi ruokalusikallisen ruokaa ja on käynyt pissalla useaan otteeseen. Tipassa, kun on ollut leikkauksen aikana. Haavassa ei ole tikkejä vaan se on liimattu kiinni. Nyt pietään pari päivää haava alue kuivana, sen jälkeen ruetaan huuhtelemaan aamuin illoin haalealla vedellä. Toki jos likastuu niin silloin myös puhdistetaan alue.
Kipulääkkeenä on Loxicom oraalisuspensio 5-7pvä ajan. Haavan tarkastus ja Viljon tehosterokotus on ennen juhannusta.

Pömpeli eli imuri ei Raisan mielestä ole kovin häävi eikä sen kanssa ainakaan voi kävellä. Tosin emäntä on auttanut, joten kävely sujuu kohtalaisesti. Yön oli levoton, pissalla ja kakalla kävi. Aamulla, kun sai kipulääkkeen Raisa on ollut levollisempi ja saanut nukuttua. Ruoka on pysynyt sisällä. Eilen tosin yritti hypätä sängyn päälle, mutta onneksi kerkesin koppaamaan koiran syliin. Voin vaan kuvitella miten kipeä vatsan alue on. Onneksi ei sattunut mitään. huh!

Pitää miettiä,että tehäänkö puku Raisalle niin voisi olla paljon mukavampi olla. Saattiin vinkkejä esim. potkupukua tai sideharso tms putkea apteekista. Katsotaan mitä me keksitään. Potkupuku ois helppo muokata passeliksi.

Viljo joutui nukkumaan meistä muista erillään ja pientä piippaamista oli alakuun. Nukkui kuitenkin hyvin yön. Poika vei jo tänä aamuna Raisalle omaa majava-lelua :D Raisa on saanut piiputtaa niitä vinkuja siitä ja voiku toinen nauttii vaikka ei voi eikä jaksa tappaa sitä.


Tässä vielä menneeltä viikolta kuvia naperoista:Jaahas piti tässä kirjotusten välissä käyttää potilasta ulkona. Vatsa näyttää olevan vähä kuralla ja kun maha on meleko tyhjä niin ravatessa kuuluu omituisia hölskyttely ääniä :D Raisa on ihmeissään mistä ne äänet tulee ja kahtlee taakseen ja katsoo minua "Mamma, mitä nuo äänet on?".

6 kommenttia:

 1. Viljo on ollut ihana hoitaja, vie leluja ja pizzaa potilaalle <3 Pikaista paranemista Raisalle. Kuvaustuloskin oli niin hyvä, että kohta voi taas viipottaa Viljon kanssa pitkin nurmikkoa!

  Tuo yhteiskuva sohvalla (sen juoksukuvan yläpuolella) on mainio! Siinä olisi ainesta johonkin kuvapankkiin tai muuten tunnelmakuvaksi alan mainokseen :)

  VastaaPoista
 2. Se on niin paha katsoa vierestä, kun koiralla on kipuja tai kun se on leikkauksen jälkeen tötterö. Meillä oli karu paikka silloin se herrojen kastraatio, mutta onneksi siitä selviydyttiin muutaman päivän lepäilyllä. Onneksi Viljo on noin hyvä hoitaja eikä kurmuuta toista tötteröpäätä leikkiin.

  VastaaPoista
 3. Nyt tekisi mieli Viljolla vähä leikittää Raisaa,mutta uskoo meitä :) haastetta tuo,kun on vilkas pentu ja potilas, joka ei saa temuta miten vaan. Eiköhän se pian tää aika mee. Kiitos tsempeistä! Haava paranee todella hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että pikkupotilas on alkanut toipua ja mikäs siinä ollessa kun on hyvä vierihoitaja kotona :) Meillä molemmat nakit on ensin inhonneet syvästi kauluria, mutta alistuneet kohtaloonsa. Vaikka olihan siitä aina haittaa ulkoillessa, kun keräsi hiekat ja roskat mukaan jos ei muistanut pitää päätä ylväästi pystyssä ;) Tsemppiä vielä teille!

  VastaaPoista
 5. Raisa oppi pian kaulurin kanssa olemaan eikä ole yrittänyt ollenkaan nuolla haavaa. Ulkona ei pietä kauluria ollenkaan, kun ei tosiaan yritä ees kattoa sinne haavan suuntaan :) Hyvä niin helepottaa arkea kummasti. Sisälläkin, kun pystyy katsomaan koirien perään ei pietä kauluria ollenkaan niin saa Raisa touhuta virtaa vähemmäksi.

  VastaaPoista
 6. Voi pieni potilasta <3 Toivottavasti on nyt jo hyvällä malilla koko homma ja potilaasta on tullut toipilas :)

  Kivaa Juhannusta, vinkeää menoa ja meininkiä, jota teillä varmasti riittää kun on tuo pitkäkoipinen muksukin talossa :)

  VastaaPoista