1.5.2014

Onks Viljoo näkyny??

Meillä on pitäny hieman kiirettä viime päivät, kun perheeseemme tuli tälläinen:


Emäntä on ottanu kyllä kuvia molemmista koiruuksista yhessä, mutta meni ja tumpeloi niin,että poisti vahingossa kuvat koneelta :/ No, mutta vahiko on otettu takaisin eilen ja käytin molempia erikseen ulkona hakkuuaukolla. Viljo tietenkin kulukee Raisan perässä, joten halusin,että molemmat saa omaa aikaa ja Viljo reipastuu ja kulukee itsenäisesti. Alaku jännityksen ja jalan vieressä pyörimisen jälkeen Viljo reipastu ja rupesikin kirmailemaan metässä.
Viljo poika on whippetti, osa varmaan on hoksannutkin vartalon mallista. Yhtä jalakaaha tällä hetkellä poika on ;)

Tänään poika täyttää 9vkoa.

Raisa on ollut hivenen eri mieltä tästä koipeliinistä, mutta nyt leikkii jo pojan kanssa. Raisa on jo pikku hiljaa oravien hajuun opettanu Viljon ja Viljo ettii myös orvavien jälkiä. Onneksi poika ei hauku vaan hurjasti heiluttaa häntää, kun oravan haju tulee. 

Tässä pari kuvaa, kun Raisan kanssa käytiin metässä....näätte jo pelekkien kuvien perusteella miten erilaisia nämä on :D

Raisalla edelleen roikkuu tissit valeraskauden takia :/ Rokotusten yhteydessä pyydän kyllä katsomaan onko kaikki sillä osastolla ok. Mäykyn tapaan Raisa ei näytä kipua ja tissejä saa kopeloida, mutta siihen en luota. Sainhan Elmerin lohjennutta hammasta kopeloida miten vaan ja silti hammas ollut perin tulehtunut. Asiaan liittyen Raisalle on varattu sterilisaatio aika kesäkuun alakuun. Näin pääsemme vahinkopentu mahdollisuudesta eroon. Kylillä kuitenkin on uroksia ja Viljo tietenkin, mutta suurin syy tähän on ettei Raisaa tulla käyttämään jalostukseen. Tietenki vaikeat valeraskaudet on yhtä hullunmyllyä ja välillä jopa helvettiä. Tämä viimesin valeraskaus on ollut kaikista vaikein. Siinä sivussa emme pysty kunnolla harrastamaan, kun aina on joko juoksu tai Raisa on niin vetelä ettei sitä kiinnosta ja hajujen haistelu jää puolitiehen valeraskauden takia. Viimesin juoksu on ollut kuitenkin joulukuussa, joten kaiken kaikkiaan tällänen jakso vie hyvin paljon kuukausia harrastamisesta pois. 

Näyttelyihin menemme Raisan kanssa elokuussa, pari RN näyttelyä on, joten katsellaan miten meillä siellä menee :) Viljon kanssa piipahdamme kaikkien rokotusten jälkeen mätsäreissä harjottelemassa.

Lopuksi sitten sellainen aihe, kun koirien vaatetus. Koska whippetti voi kärsiä kylmästä ja kun on kyse suomen kesästä niin vesisadetta varmasti tulee jossain vaiheessa. Emäntä siis hommasi pentuajaksi Viljolle tälläsen rotsin:

Eikö ookki aika pähee? ;)

Lähinnä idea on se,että Viljo osaa pyytää ulos ja tekee suurimman osan tarpeistaan sinne niin emme halua ottaa vesisateen vuoksi sitä riskiä,että ruetaan sisälle tekemään. Siksi siis vettä pitävä rotsi niskaan :) Tosin pittää opetella pitämään takkia ensin päällä...eilen Viljo näytti lähinnä vieteriltä, kun puin takin päälle. No josko me tänään taas harjotellaan takin pitämistä.

7 kommenttia:

 1. Voi ei, Viljo on suloinen <3 Hauska vastakohta Raisan maanmyötäiselle olemukselle ;) Raisa saa tossa yhdessä kuvassa hirveän hepulin, hauska kuva.
  Onnea kovasti Viljon myötä teidän perheeseen. Tuottaa varmasti iloa Raisalle sekä ihmisille :)

  PS: piti vielä sanoa tuosta pennun takista, että se näyttää tosi hyvältä mutta... voit varautua siihenkin, että ulos lähtö ei aina olekaan kiva juttu ja saat kaivella koiran sohvan takaa ;) Riippuu Viljosta, ehkä se oppii arvostamaan vaatetta mäyräkoiraakin viluisempana rotuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä olen vähä toivonu,että ulos lähtö on Viljon mielestä niin kivaa,että takki ei sinne menoa hidasta :D Mutta joo saa nähä miten käy!

   Poista
 2. Onnea Viljolle ja koko perheelle! Hienoon perheeseen on Viljo päässyt ja Raisa opettaa talon tavoille!

  Toivotamme Viljolle pitkää ja tervettä ikää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Raisa kyllä opettaa.Nyt jo oravan hajuille opettanu :D

   Poista
 3. Aikamoisen söpö toi teijän Viljo Vilijonkka. Onnee teille kaikille ja miljoonasti muiskuja Viljon ihanalle pikku kuonolle! <3

  VastaaPoista
 4. Voi mikä söpöläinen Viljo on! Onnea uudesta perheenjäsenestä!

  Tuosta tulevasta strelisaatiosta olisi kiva kuulla aikanaan kokemuksianne. Samaa olen miettinyt Stellalle nimenomaan terveyssyistä, mutta asia on vielä mietinnän tasolla...

  VastaaPoista