8.3.2014

Melkein kuin kevät

Kyllä siellä mäyräkoira on ;)Näin vähhiin on lumet täällä menny. Aika ankea ollu talavi täällä, mutta jospa se kesä olisi parempi :)

Raisa on tosiaan oppinut ilmoittamaan, kun ulos pitää mennä, oppinut aukaisemaan koiraportin oven sillon, kun ei ole lukossa ja olemaan haukkumatta vieraita, kun ne tulee pihaan. Niin vaan se meijän ns. vartiokoiramme on kaonnu. Eräs päivä ajeli auto pihaan niin Raisa vaan raotti unisena silmiään ja oli sen näkönen,että who cares. Site, ku vieras saapui sisälle alkoi sellainen ralli,että oksat pois! :D  Sama homma kävi eilen,kun kävimme asioilla kylillä ja sisään tullessa ihmettelin,että missä Raisa. Varmasti sattunu jotain, kun ei ole vastassa: no siellähän se omassa pedissä kiltisti heilutti häntää ja ku mä sanoin,että Raisa niin hulluna häntä viipottaen juoksi vastaan. Hyvähän se vaan,että rauhottuu noin hyvin, kun tullaan.

Raisalla alakaa ens kuun alusta uuet totuttelut, kun emäntä alottaa työt yöhoitajana. Yleensä Raisa on yövuoroihin sopeutunut hyvin, kun isäntä on ollu kotona. Uskon,että vaikka isäntäkin olisi yön töissä niin Raisa nukkuu niinkuin ennenkin. Ehkä eniten taitaa tätä emäntää jännittä uuessa työssä aloittaminen.

Ja ajattelin,että paljastan asian vasta tuonempana, kun varmistuu tarkemmin tuleva. Meille viipottaa tulemaan whippet pentu ensi kuussa :) Raisalle tulee uros kaveriksi ja meille uusi harrastuskaveri vähä erilaisiin menoihin. Kuvia en vielä laita, kun emme vielä tarkemmin tiedä mikä pojista muuttaa tänne, joten vielä saa vähä aikaa oottaa.  Ainoa ns. ongelma on ollut nimen valinta....Koska kuitenkin se tulee olemaan molemmille tärkeä niin nimen valintakin on yhteinen projekti isännän kanssa. Paria nimeä pyöritelty, mutta vinkkejä sais laittaa tulemaan :) Mielestäni muutama hyvä vaihtoehto pitää olla, jotta sitte jokin niistä olisi heti sopiva.

Miten te olette päätyneet koiranne nimeen?

8 kommenttia:

 1. Meillä on islanninlammaskoira, jonka islanninkielinen nimi on Yndislegur Falki eli hurmaava haukka. Falki ei oikein kutsumanimenä miellyttänyt, joten lähdimme hakemaan nimeä islantilaisests tarustosta. Aika pian päädyimme Thoriin, joka sitten käännettiin suomalaiseen suuhun sopivammaksi Tuureksi. Itselläni on joku päähänpinttymä, että koirani nimessä pitää olla r-kirjain (Remppu, Siiri, Tuure). Ehkä se rimmaa hyvin sanan prkl kanssa, jota tulee kuitenkin jossain vaiheessa käytettyä.

  VastaaPoista
 2. Wau, mitä kuvia Raisasta!
  Ja hei: mahtavaa, että Raisa saa kaverin! Meillähän tää sama juttu on TODELLA ajankohtaista!:)
  Mirkulle oli etukäteen nimi mietittynä, mut kun näin Mirkun, ei nimi sopinut sille ollenkaan. Muutama päivä meni miettiessä ja sitten nimi tuli salamaniskuna. Mirkku ei voisi olla mikään muu kuin Mirkku.
  Murielin nimi oli myös valmiina, mutta sillä varauksella, että jos neiti ei näytä Murielilta eikä sillä oli Murielin luonnetta, nimi vaihtuu. No, tällä kertaa nimi osui kohdalleen.:)
  Ja vielä lisäys: halusin, että nimet alkavat ämmällä kuten rodutkin. Mirkku Mäyräkoira. Mudi Muriel.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kuvakehuista ;) Näyttää kuitenkin eka kuvan bloggeri vääntäneen aika surkeen näköseksi, mutta muutenhan kuvan idis tulee hyvin esiin. Näitä on niin mukava lukea miten koirat on nimensä saanut. Elmerihän oli viralliselta nimeltään Rakotulen Elmeri eikä sille oikein sopinut mikään muu ja Raisa...Raisa sai nimensä mieheni edesmenneen mummon koiran nimen mukaan. Mummo oli iät ajat täysin koira ihmisiä ja koulutti ongelmakoiria. Hänen kunniakseen laitoimme sitten Raisalle tämä nimi. Nimi sopii, ku nenä päähän :D Nyt sitte pitänee pähkäillä mikäs nimi tälle tulevalle annetaan nimeksi...vai vaiko se mikä on jo mielessä. Saas nähä ;)

  VastaaPoista
 4. Joo, meitä on sarja Tuulisia Poikia: Pyry, Myrsky ja Tuisku. Pyryn nimi oli Pekko, ku se tul meille, mutta äipän isoisä ja -äiti olivat käyttäneet salaniminään Pyry ja Tuisku, niin äippä halus ne koirannimiks. Tosin Tuisku ei oo tyttö, mutta nimi sopii sille, ku se on aika tyttömäinen ja vähän mamero. Tuiskun kennelnimi on Monster. Kuka haluu tommosen nimen pitää, ei ainaskaan me.

  Raisasta oli hianoja kuvia ja nätti on tyttökin. Me ei tohon nimiasiaan osata heittää mitään, kyllä se paras nimi tullaputkahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monsteri on aika hurja nimi ja Tuisku kyllä sopii niin tytölle ja pojalle :) Niinpä meki ollaan pikku hiljaa tultu siihen tulokseen,että kyllä se nimi sieltä tulee. Toki ollaan katseltu mahdollisia vaihtoehtoja jos vaikka joku niistä tuntus heti sopivalta. No, mutta aika näyttää ja RallieTeam pääsee vauhtiin :D

   Poista
 5. Voi mahoton, että on hienoja kuvia Raisasta.
  Kevät on kyllä edennyt hurjaa vauhtia ja pessimistinä tässä vähän pelkään, että millainen takatalvi sitä vielä tuleekaan...

  Olli muutti tyttärelle ollessaan vajaa puolitoistavuotias ja silloin koiran nimi oli Oliver. Nimi lyhentyi samantien meillä Olliksi ja kyllä ollaan oltu tyytyväisiä nimeen. Napakka ja just Ollikan näköinen.

  Kiva kuulla, että uusi koira on tulossa. Teillä riittää tuota pihamaata useammallekin temmeltäjälle.

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia! Kummallisesti teidän blogi oli hävinnyt seurattavistamme, varmaan jo ajat sitten... Me ollaan pystytty nimeämään herrat vasta, kun on nähty ne. Jasua haudottiin pisimpään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele, koska bloggeri näyttää välistä ettei mulla ole yhtään seuratavaa blogia ja muutamat jouduin kaivelemaan muistin sopukoista tai toisten blogeista. Nimi on enne eikö se vanha sanonta niin mene :D Noo kahtellaan, ku ens viikolla päästään katsomaan pentuja.

   Poista