17.1.2014

Lämmikettä koville pakkasille!

Kun Näpsä on koulutettu tarpeeksi hyvin istuu se käskystä myös lumihangessa :D

Täällä se ötykkä on. Varmasti on!Emäntä sekosi, ku aurinko tuli esille ja kamera surisi solokennaan :D Joo ja piti sitte kans esitellä Raisan uus lämmike. Mä niin tykkään tuosta väristä ja kuin hyvin se istuu Raisan päälle. Lahkeet mitotettiin tarpeeksi lyhyiksi, jotta kävely ei olisi niin kankeaa. Näyttää Näpsäki tykkäävän ainaki kuvien puolesta. Kakka ja pissakin tulee, emme ole antaneet Näpsän valita mitään muuta vaihtoehtoa: kakka ja pissa kuuluu ulos, oli pukua tai ei. Puvun lahkeissa on  niin hyvät heijastimet ettei kyllä koira eksy minnekään eikä jaa alle. Pimeellä hirveän harvoin minnekään tielle mennään, mutta eihän sitä koskaan tiiä. Pittää kuitenki olla tuollanen henkivakuutus :)

Kuten kovin moni varmasti jo arvas on puku mittatilauksena teetättetty. Valitettavan tosiasia on,että näin se tuli halvemmaksi ja just sellanen, ku haluttiin. Isäntä joutui kans käyttämään mietintämyssyä valittaessa kangasta. Hurja emäntä pakkottaa miehenki vaatevalintoihin. Tietenki, pitäähän siitä kaikkien tykätä ;) No Raisan tykkääminen ulos lähteissä on sitä,että menee vanhan puusängyn alle kurkkimaan, mutta tulee luokse pyytäessä. On se tottelevainen! Ulkonaki tottelee, istuu vaikka lumihangessa (pienellä hajuraolla tietenki ettei nypykkä jäävy), ku palkka kohallaan. Onneksi meillä ei siis pelätä mitään alustoja. Toki jos oisin antanut aikoinaan vaihtoehdon olla tottelematta niin tilanne voisi olla toinen, mutta luulenpa,että joskus jos tulee tilanne,että koiran on toteltava niin tiedän tasan,että koira tottelee oli keli mikä vaan tai alusta mikä vaan.

Nauta ja sika on ollut poissa jo muutamia viikkoja (kait)  ruokavaliosta ja voihan hyvät hyssykät, ku korvat on puhtaat. Normi vaikkua vaan :) I-H-A-N-A-A. Hepan liha kimpale oli vaan liian hyvää syötäväksi ja ois pitäny saaha sohvalle viereen vahittavaksi ettei emäntä sitä syö. Jos nyt kuitenki pidättäydyn tuossa metukassa.

Jonkin verran nenän "korinaa" vielä, ku nenäpunkki häätö loppu. Pitänee kattoa vielä vähä aikaa jos tulee viel muita oireita niin hakea tuota Milbemaxia. Sitä on netin ihmeellisessä maailmassa kehuttu hyväksi, joten kokeilemme sen.

Ja sellasta viel kertoilen,että Raisa on saanut pienten lasten paijailua paljon viime aikoina ja voi,että voijaan olla ylpeitä Näpsästä! Sellanen kaks vuotias tytteli käveli vahingossa hännän päältä niin Raisa vaan vetäs hännän pois ja kahteli lasta. Muutenki on meleko varovainen lasten kanssa, mutta pahemmat riehkasut pitäny vielä kieltää ettei vahinkoa tuu. Osaa jopa rauhottua omiin oloihinsa vaikka pieni lapsi vieressä hyppii ja tekee omia juttujaan :) Raisasta tulee hyvä esimerkki jos ja kun tänne joskus opetettava tulee.

4 kommenttia:

 1. Näpsä on niin suloisen näköinen tuo puku päällä! <3 Ihana pallokuvio ja istuu kyllä tosi hyvin :) Mikään ei ole kyllä niin hankalaa kuin löytää mäyrälle sopivasti istuva puku (tai noh, hiihtäminen pyöröovien läpi on kanssa varmaan aika hankalaa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookki ;) mamma on niin ylypee puvusta,että ihailisi sitä vaan päivät päästä. Väri valittiin tosiaan yhessä tuumin ja jotenki sopii talvisiin keleihin hyvin. ps. äitin on neulomassa hurjille pakkasille pipoa neitoselle...!

   Poista
 2. Mistä tuo mahtava puku on tilattu? Mä niin haluaisin Mirkullekin just sopivan puvun, kun sellasta ei oo näinä Mirkun elämän talvikausina vielä löytyny. Raisa näyttää kerrassaan hurmaavalta pallopuvussaan!<3
  Teillä tuntuu muutenkin menevän tosi hyvin. Ihanaa, että punkki on voitettu ja heppa maistuu Näpsälle!
  Tuo lasten kanssa pärjääminenkin kuulostaa hienolta. Mirkku on ollu pennusta asti arka lasten kanssa. Vähän aikaa sitten kävi niin, että eräs pikkupoika potkaisi Mirkkua kuonoon. Voit uskoa, ettei se ainakaan auttanut asiaa...:/ Emännällä on aina lievä jännitystila päällä, kun ollaan Mirkun kanssa lasten parissa. Onneksi neiti uskaltautuu jo leikkimäänkin joidenkin lasten kanssa. En kuitenkaan koskaan, siis KOSKAAN uskaltaisi jättää Mirkkua lasten kanssa keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitanpa linkin heti alakuun niin voit rueta miettimään pukua Mirkulle: http://hurmurit.nettisivu.org/
   Tuolla on hyvät ohjeet ja olin tosi tyytyväinen hänen kohtuu nopeaan aikatauluunki :) Tulen tilaamaan sieltä jatkossa vaatteet koirilleni.
   Meillä menee itseasiassa tosi hyvin.Vaikka loppu vuoteen tuli hyvin ikäviä asioita ja vaikeita päätöksiä Elmerin suhteen niin olemme tulleet asian kanssa sinuiksi. Teimme oikean päätöksen, kun olimme yhdessä käyneet läpi kuinka paljon Elmerin elämä viimeisen vuoden ajan oli muuttunut. Elmerillä on aina paikka meidän sydämmissä <3
   Tässä tietenki on huomannut sen,että kuinka paljon toisen koiran käytös vaikuttaa toiseen koiraan ja sitä myötä Raisan rohkeus on noussut kovasti pintaan. Raisaakaan emme koskaan jätä lapsen kanssa kaksin, mielestäni sitä ei voi tehä pienten lasten kanssa, kun ikinä ei voi tietää mitä sattuu.

   Voi ei :( Miten ikävästi sattunut Mirkulle. Tuo ei todellakaan paranna suhtautumista lapsiin. Tokihan lapset voivat olla pelottavia jo sen takia, kun ovat ehkä koiran silmin arvaamattomia. Ikävät kokemukset eivät todellakaan paranna tilannetta. Toivon mukaan Mirkulle ei siitä suurempia traumoja ole jäänyt vaan osaisi jossain vaiheessa nauttia lasten seurasta, ainakin iliman suurempaa stressiä :)

   Poista