17.12.2013

Yöttömiä öitä

Yöt on ollu aika hurjia ulvomisen, raavaamisen ja pissaamisen kera. Tärppipäivät on....kauniisti sanottuna helvetilliset. Raisa ulvoo monta tuntia putkee, sydäntä riipaisevalla tavalla, kävelee pitkin poikin kotia ja merkkaa sisälle. Eilen illalla olemus koirassa muuttui,oli vailla pihalle ja teki pikku pisuja. Koko illan ja yön käveli koko ajan. Yöllä oli tullu taas kaks pikku pissaa. Raisa näyttää kipeeltä...luulen kuitenki,että johtuu tärppipäivistä. Takaraivossa kummitelee aina se toinen vaihtoehto: virtsatietulehdus. Toivon todella ettei siitä ole kyse. Kerroinki jo kasvattajalle,että juoksuaika on todella vaikea, joten ens vuoden puolella Raisa steriloidaan. On muuten helpotus ettei se vaikuta harrastuksiin. Olemmekin pohtineet miksi narttu voi sterkattuna käydä näyttelyissä ja uros kastroituna ei? Osa sanonu,että pitää tietää onko pallit laskeutunu vaiko ei. Mikä idea tässä on? Tuoko jotaki riskejä sitten?

Ulvomisen ja levottomien hetkien välissä katsomme telkkaria yhessä. Raisa ruukaa katella yleensä sellasta missä tapahtuu ;)


Raisalle on mennyt jo toinen hoito nenäpunkkiin. Ryystäminen, kuorsaaminen, kutina ja nenän vuotaminen on vähentyneet. Tuntuu muutenki ettei Raisa rapsuttele itseään niin tiheään,kun ennen. Tämähän lääke tehoaan mm. väiveisiin, korvapunkkeihin. 

2 kommenttia:

  1. Oi voi, onneks meillä ei oo tota riesaa. Emännällä kärvähtäis hermot aika nopeesti hormonihirmumäyräkoiran yöllisiin puuhailuihin.:D Hyvä, että nenäpunkki alkaa olla voitettu. Mirkku muiskauttaa teille kaikille levollisen yön muiskut!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä sais kans olla sellanen tykkää-nappi ;) Arvaa vaan kuin täällä savuaa ihmisillä. No mutta tilanne on se,että rahat, ku saatu säästettyä (jep, pienituloiset ainainen ongelma) niin neitiltä lähtee värkit hus hiiteen. Eihän tota kestä ollenkaan! Kasvattajalta tiedustelin millaiset ovat olleet emän juoksuajat, mutta kuten voi aatella,että niistäkin kohta neljä vuotta niin muistot voi olla parempia, ku ovat. Siltikin emällä ei tällästä hormoonimyrskyä ole ollut. Onneksi ollaan kohta voiton puolella, mutta kyllä nää juoksut huolettaa, kun joka kerta ovat erilaiset.

      Poista