8.12.2013

Hoitokoiraa ja hepan lihaa

Viikko sitten meillä oli hoidossa tälläinen karvainen kaveri:


Eppu


Eppu on jo vanaha koira, tarkempaa ikää en muista, mutta varmaan lähentelee kymmentä ikävuotta. Raisalla oli lähestymässä juoksut, joten jo valmiiksi kipakka Neiti sanoi kyllä tomerasti ettei sitä tarten koko aikaa liehitellä!
Koiruuksia piti hieman vahtia, kun meinas Eppua hitusen liikaa kiinnostaa tuon Neidin peräpää, mutta onneksemme kaikki suijui tosi hyvin. Käytiin hakemassa Raisalle hepan lihaa ja otettiin Eppu mukaan. Aateltiin,että Raisa paremmin rauhottuu kotiin, kun Eppu. Poika törötti matkan näin:


Perille päästyä Eppu oli kauheen tohkeissaan: "Voi juma! Ihana ihminen...hmmm mitähän tuossa pussissa on?" Epun ulkonäöstä kyseltiin kovasti ja ihasteltiin sitä. Karvan perusteella sanoisin,että Epussa on silkkiterrieriä, mutta en vaan kuolemaksenikaan muista mitä rotuja siinä on. Rotuja kumminki ;)

Hepan lihaa annettiin maistiainen ja joha kelepas liha, molemmille. Eppu ei ole raaka ruokailija vaikka on toki hirven lihaa maistellu omassa perheessä ja näytti tuo raaka heppa kelpaavan. Kovasti poika huolehti myös linjoistaan, kun ei suostunut syömään hepan läskiä, täyttä lihaa sen olla pitää!

Raisan annos ruokaa

Kävimme myös ulkoilemassa porukalla; isäntä, minä, koirat ja kamera. Tosin emäntä innostu niin tuosta googlen kuvan muokkauksesta,että meinas kaikki kuvat saada oman kohtelun. Säästämmekin niitä kokeilua tuonnemmaksi. Tässä muutama otos muokattuna ja kaipa niistä ihan kelvollisia tuli vaikka olosuhteet oli mitä oli.Lopuksi sitten vielä kuva, joka tuo muistoja mieleen. Pesimme tänään koiriemme tavarat ja Elmerin tavarat siirtyy varastoon. Panta jonka mittatilauksena teetätin toivon mukaan sopii joskus tulevalle koiruudellemme. Meille se olisi tavallaan osoitus siitä kuinka tärkeä poika oli meille ja kuinka Elmeri tulee vaikuttamaan meihin aina, tavalla tai toisella.


10 kommenttia:

 1. Eppu on 10 vuotta ja toinen rotu on tiibetinspanieli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha! Oisin muistanu,mutta en kehannu laittaa, kun en varma ollu.Kummastakaan vaikka varmaan sata kertaa ollu puhe asiasta. Mutta todella söpö poju ;)

   Poista
 2. Kiva, kun Raisalla on ollut seuraa. Mutta tuo hevosenliha: katselin jokin aika sitten jostakin koiranruokasivuilta ja mietin, että olisi varmasti Mirkun mieleen. Täytynee tilata ja testata, maistuisiko Mirkulle yhtä hyvin kuin Raisalle. Ihania kuvia näin viikon alkuun!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tuota lihaa tästä läheltä yhdeltä teurastajalta suoraan, joten hintakin sen mukainen. Seuraavaksi ostan useamman kilon, kun nyt ostin vaan 3kg ja kun tuo liha on ihan kunnon lihaa :) Olen hyvin tyytyväinen ostoihin. Luutakin taijan ostaa pakkaseen. Luulenpa,että Mirkkukin voi siitä tykätä :)

   Poista
 3. On kyllä aikasta lutusen näkönen tämä vanhempi herraskoira :) Oli varmaan otettu, kun Raisa oli juoksutkin järjestänyt sopivasti visiteerauksen ajaksi ;) Että tervetuloa vaan! :D

  Meillä eivät olekaan poijaat maistaneet vielä hevosenlihaa, tarttis varmaan sitä hankkia jossakin vaiheessa ja katsella, että mitä se Alphonsen vatsa tykkää siitä, kun meillähän tätä ruokasäätämisestä tuon herkkävatsaisen kanssa riittää. Pitääkin ruveta aktiivisesti etsimään, että mistä sitä löytäs kun Mustissa ja Mirrissä ei ole ainakaan näkynyt. Mille kovuusasteelle nuo hepan luut menevät suhteessa broileri (pehmein) - poro (kovin)...ovat vissiin sitä samaa luokkaa kuin naudankin (vastaan itse omaan kysymykseeni ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen,että samaa kovuus luokkaa, kun naudan. Hepan luita aikoinaan tilasin Elmerille ja ne oli aika kovia. Vauhti-raksu, kennelrehu, mironherkut ainaki Oulussa käy ja Miron herkut on tuossa Jäälissä Kiimingin vieressä ja toimitaa lähiseudulle evästä. Niiltä on ainaki löytynyt hepan lihaa. Itse ostin suoraan teurastajalta. Jos asut Oulussa/lähiseudulla niin voisin laittaa yhteystiedot tulemaan. Hepan lihahan ei ruukaa olla kovin rasvapitoista, mutta helppohan siihen on lisätä rasvaa mukaan :)

   Arvaa oliko mukava viikonloppu! Eppu parka ei tienny miten päin olisi. Raisa on tottunut liehitteleviin uroisiin ja vaikka olikin useasti murraamassa niin hyvin sievästi kertoi,että nyt tunget vähä liikaa ;)

   Poista
  2. Oulusa, Oulusa hyvinkin :)Teurastajalta suoraan vois kyllä ostaakin, ilman ylimääräisiä välikäsiä, joten tosi kiva, jos voisit laittaa yhteystietoja tulemaan mailiin (mayrakoirapoika at gmail.com). Kiitos jo etukäteen :)

   Toi pollenliha olis meille Alphonselle varmaan just täysin soppelia einestä kun sen ruokahan pitää gastriitin takia olla mahdollisimman vähärasvaista ja nyt mennäänkin melkein vain kalkkunalla kun broitsun jauhelihakin vetää mahan löysälle, kuten muuten aika monella muullakin koiralla. En tiedä mikä siinä sitten on vikana...broitsun luut, sitä vastoin, ovat oikein hyvää apetta.

   Poista
  3. Hieno homma, mäpä laittelen viestiä, kun tulee tieto millon taas saa hepan lihaa. Tää teurastaja ilmoittelee todella hyvissä ajoin, joten sen suhteen ei ole huolta ;) Tuntuupa jännältä tuo broilerinliha. Olen kyllä lukenut ko. ongelmasta muillakin koirilla. Meillä ei sitä ole vaikka sitä syötetäänki suurimmaksi osaksi. Toki nyt on hirveen hyvä varasto lihaa pakkasessa: heppaa, hirvee ja tilaukseen meni broileri, lohi, kalkkuna, lammas. Joskus poroa. Nyt ostin luullista jauhelihaa, kun mä ruukaan antaa kalkin purkista. Luut vaan tekee vatsan liian kovaksi eli pitäs pilkkoa luut tosi pieniksi ja voin todeta olevani liian laiska sitä tekemään, joten kalkki tulee purkista. Hirven lihassa on luitakin mukana ja ne on pienitty sopiviksi paloiksi. Laiskiaseksi tullu ajan myötä, mutta en tässä olisi jos en ois lukenu monta tuntia raaka ruuasta. Elmerihän oli melekonen ongelma, kun kutinaa, furua jne. tuli millon mistäki ja oireet helpottui vasta kuukausien aikana.

   Poista
  4. Ai niin tuota luullista jauhelihaa en siksi osta, kun en voi olla varma miten paljo siinä on oikeesti luuta ja kuin paljo pelekkää rustoa tms. hötöä. Siksi siis kalkki tulee purkista ja lihat pääsääntöisesti lihana. Ajanviete luita toki saa ja yleensä Raisa ruukaa niitä syödäki mitä irti saa.

   Poista
  5. Meillähän on pahin ongelma se, ettei ole arkkupakastinta, eikä muutenkaan isoa pakkasta, joten ei voida koskaan ostaa isoja annoksia ruokaa äijille. Arkkupakastin olisi kyllä hyvä hankkia, että voisi ostaa isompia eriä ja niitä myös saisi edullisemmin kuin käydä Mustissa ja Mirrissä tankkaamassa varastoja aina kerran viikossa yhden viikon tarpeiksi. Pojat kun syövät ainoastaan raakaruokaa, niin sitä sitten meneekin ja yllättävän paljon vie pakkasesta tilaa.

   Se on muuten jännä, miten monet sanovat, että luut tekevät vatsan liian kovaksi. Meillähän se on ihan elinehto, että joka ilta syödään rustoluuateria (siis nuo broitsun kaulat ja siivet ovat ihan parasta siihen, kun ovat nopeita ja sulavat hyvin elimistössä eivät ole ollenkaan niin tykkyä kamaa kuin esim. naudan rustoluu, joka sitten kyllä tekeekin kakasta monesti ihan kuivaa purua). Alphonsen maha menee vellille, jos ei syö luita ja Aslaninkin kakka on parin päivän päästä liian pehmeää, eikä anaalit tyhjene kunnolla. En tiedä johtuuko se sitten siitä, että niiden elimistö on niin tottunut tuohon yhdistelmään jo, vai mikä siinä on. Alphonsella kestää antaa jauhelihaa peräkkäisinä päivinä aamu- ja iltaruokana vain, jos mukaan antaa Inupekt Forten, joka kovettaa vatsan, muuten ei.

   Pitäisi laajentaa tuota poikien ruokavaliota taas vähän, mutta kun Alphonsen kanssa se on sitä säätämistä, niin hirveästi ei vielä viitsi kokeilla uusia juttuja, kun vasta oli taas sen vatsan kanssa ongelmia. Kunhan vähän aikaa on kulunut, niin sitten voi taas ottaa ruokavalioon muutakin :) Lohtahan nuo söisivät päivittäin ja sitä annoinkin kahtena päivänä viikossa, mutta se osoittautui liian rasvaiseksi Alphonselle, joten jouduin pudottamaan kertaan viikossa. Lohiöljyä menee päivittäin.

   Mukavaa sunnuntaita teille sinne :)

   Poista