12.11.2013

Lääkärissä.....

Käyntikertomus 11.11.2013:

Status: Kliinisessä tutkimuksessa potilaalla oli havaittavissa kaularanka/lapojenvälisessä lihaksissa lihasjännitystä. Potilas kääntää vasenta kyynärtänsä lateraalisesti todentaen nivelrikko-oiretta, vastaavia oireita havaittavissa myös oikeassa kyynärässä.

Viitaten potilaan näkökyvyn puutoksiin--> pupillat norm, reagoivat normaalisti valoon. Ei viitettä kaihimuutoksista. Oletettavasti potilaan näkökyvynpuutokset liittyvät silmän sisäisiin eteneviin rappeutumissairauksii. Tarvittaessa silmänpohjan peilaukseen Animagiin Ell Wickström tai Ell Knuutinen.

Hoito: potilaalle aloitetaan jatkuva kipuläkitys Trocoxil-kipulääke oheisen reseptin mukaan.


Elmerillä on todettu siis kesällä alkavaa nivelrikkoa oikeassa lonkassa. Epävirallisesti oli silloin havaittavissa kalkkeuma muutoksia selkärangassa useita. Todettu virallisesti alle 2-vuotianna kolme. Kun tilanne on tämä ja lääkitys olisi loppu elämän niin olemme tulleet siihen päätökseen,että katsotaan pari viikkoa tilannetta, jolloin viimestään varataan aika. Elmerin viimeinen käynti Ellille.

Emme voi katsoa ja toivoa parempaa, kun parempaa ei ole tiedossa. Lääke voi auttaa tai sitten ei. Kuinka kauan pitäisi katsoa kipeää koiraa ja toivoa joka aamu,että jos se lääke olisi nyt auttanut?

Elmerillä on ollut jo kauan kipuja, hiljainen se on, nukkuu suurimman osan ajasta. Välillä innostuu leikkimään, häntää ei heiluta iloisesti juurikaan. Näkee ettei poika jaksa.

Jos tilanne tästä muuttuu pahempaan emme odota nuinkaan kauan. On parempi,että Elmerin kivut helpottuu lopullisesti.


5 kommenttia:

 1. Onpas surullista. Ihan tässä tulee itku silmään ja osalta ihan siitä syystä, että Olli on Elmerin eno ja jotenkin pojat ovat olleet niin samanlaisia iloineen ja vaivoineen (paitsi, että Olli ei ui).

  Elmerin nivelrikko on paljon pahempi kuin Ollilla, koska piikitkään eivät ole tuoneet samaa apua kuin meillä. Jatkuva kipulääkityskään ei ole mielekästä, kun pitää kuitenkin miettiä, että riittääkö se. Onko se koiran elämää, jos pitää kärsiä koko ajan.

  Ollilla on viherkaihia ja olen ajatellut ensi vuonna vielä kaverin silmälääkärille. Mäyräkoiraliitto (Oulu) maksaa 8-10-vuotiaiden silmäkuvaukset ja sittenhän saadaan virallinen diagnoosi. Jonkinlaista rappeumaa mekin ollaan mietitty, koska näkökyky alkoi heiketä hyvin nuorena. Olisiko tämä kaihi sitten siihen liittyvää?

  Vaikka se on niin kauhean surullista ajatella, että Elmerin elämä on kääntynyt ehtoopuolelle, täytyy kuitenkin meidän ihmisinä tehdä vaikeat ratkaisut ajatellen vain koiran parasta. Ei ole syytä jatkaa eteenpäin, jos elämä on pelkkää kipuilua. Uskon, että osaat tehdä juuri sen oikean ratkaisun, oli sen aika milloin tahansa.

  Halauksia ja rapsutuksia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! rapsutuksista nautitaan vielä. Lääkevahvuus on 30mg, tässäkin määrässä on pelko,että tulee sivuvaikutuksia. Yksi pahimmista on se,että munuaiset ei kestä. Ripulia, närästystä ja oksentelua on todettu tämän lääkkeen vaikutuksesta. Elmerihän on tunnetusti herkkä vatsainen, joten eilen annettun lääkkeen vaikutus pitäisi näkyä suoliston toiminnassa pian. Toki tätä lääkettä annettaisiin seuraava kahden viikon kuluttua ja sitten 1krt/kk. Mutta vaikka tabletti annettaisiin kerta kuukauteen niin en koe,että se on oikein jo valmiiksi sairaalle koiralle kärsiä vielä vatsan oireiluista, vaikkakin se on kerran kuukaudessa. Tähän vejämme rajan. Eli mennään päivä kerrallaan...Toivottavasti Olli pysyy terveenä vielä pitkään! rapsuja sinnekin.

  VastaaPoista
 3. Me ei osata sanoo muuta kuin et me toivotaan HIRVEESTI, et Elmerin tilanne korjaantuu.
  Mirkku lähettää tuhannentuhatta parantavaa ja lohduttavaa muiskua sekä Elmerille että kotijoukoille!<3

  VastaaPoista
 4. Tämä veti niin hiljaiseksi, etten osannut oikein mitään sanoa...

  Tämä on se ainut asia, miksi en haluaisi koiria: luopuminen ja sen oikean hetken tietäminen sydämessään milloin on sen viimeisen ratkaisun aika. Ja kuitenkin, senkin aika tulee ja silloin täytyy osoittaa olevansa vahva sen pienen koiransakin puolesta ja osata päästää irti, toivottaa hyvää matkaa toiselle puolelle. Mutta eihän se sitä tuskaa ja kaipausta helpota, vaikka sen kuinka osaisi ajatella ja kääntää hiljaa sydämessään niin päin, että jotkin asiat on vaan kyettävä tekemään kun rakastaa. Ja tämänkin kaiken tietäen, toivon kovasti, että Elmerin tilanne korjaantuu jollakin ihmeen konstilla, eikä teidän tarvitse tehdä niitä päätöksiänne vielä. Että jos jostakin löytyisi vielä apu pienelle miehelle <3

  VastaaPoista