3.7.2013

Arkirutiinit pyörähti meilläki


Siinäpäs alakuun kuvapompsi :) Eli tällästä täällä siis tapahtuu, kun emäntä ja isäntä on töissä. Emäntä on kolmatta päivää töissä loman jälkeen. Arkirutiineihin pitää vielä tottua ja organisoida päivän tekemiset niin saa kaiken tarpeellisen tehtyä, kuten blogin päivittäminen ;) Ei sillä,että sitä ei ois muutaki, mutta tää onki paljon kivempaa.

Häriköin taas kameralla koiria, kun söivät luita. Tämä on hyvä harjotus siihen,että ihminen voi olla siinä eikä tartte alakaa möykätä. Niin kuin Elmeri pienenä, mutta oppi on menny perille.

Kuten näkyy on se sohva meillä hyvin käytössä myös päivällä. Siksipä olimme huolissaan silloin alkuun, kun Elmeri ei sinne mennyt ollenkaan. Alku näytti kauhean lupaavalta, mutta karuksi todellisuudeksi olemme huomanneet sen,että vielä pitää pähkäillä ja katella mitkä lenkit Elmeriltä onnistuu. Reilun kilometrin lenkillä tulee nimittäin oikean jalan laahaamista ja kyykkyn meneminen kakatessa tuottaa jonkin sortin ongelmia. Tänään oli siinä toimessa mennä oikea jalaka alta. Kakkaaminen jäi kesken. Elmeri tykkää olla ulkona, joten pittää sitten olla vaan pojan kanssa ulkona ja hiimailla pihalla hiljokseen.

Tämä on ollut jotenki opettelua, kun Raisan kanssa voi ihan normisti olla pihalla ja Elmerin kanssa ei, siis irti Elmeri ei voi olla. Pitää suunnitella hitusen etukäteen miten toimitaan. Toistaseksi mennään niin,että käydään yhessä lenkillä, Elmeri sisään ja Raisa jää emännän tai isännän kanssa ulos juoksentelemaan virtaa pois. Tuntuu kuitenki vielä väärältä kieltää koiralta juokseminen, mutta kun se tuottaa kipua edelleen niin pakko. Silti sisällä käy sota miten tehdään ja mikä on koiralle paras.

Ensi viikolla on eka piikki. Taitaa tuo meijän lääkäri tulla koirallekin tutuksi, kun sama piikittää joka tutki Elmerin.

Raisan olen ilmoittanut siis Oulun kv näyttelyyn ja Iisalmen näyttelyyn. Koska tuo työ haittaa harrastuksia, oli nuo ainoat viikonloput, jotka sain vapaaksi. Organisointia siis tässäkin :) Kurssi paikkoja en ole Raisan kanssa edes hakenut, koska alakaa tiivis opiskelu kuukausi elokuussa ja siitä sitten suoraan työssäoppimaan. Tiedän ettei mun rahkeet riitä kaikkeen, joten kun marraskuussa valmistun haen tokoon paikkaa meille. Agility olisi tosi kiva, mutta pelekään Raisan selän aiheuttavan ongelmia. Ehkä sellasia omatoimi harjotuksia voisi tehä ihan koiran iloksi, mutta sitten pitää tuo hallipaikka vuokrata. Toki saatan niin tehdäkin jos vaan lähellä on halli. Kuhan emme nuita hyppyjä harjoita niin ei rasitu liikaa etupää.

Onneksi loppuviikko pitäisi täällä olla kohtuu sievää, joten pihalla voidaan olla enemmän. Lisäksi koirille tulee ylläri huomenna. Saas nähdä mitä ne siitä sanoo ;)

3 kommenttia:

 1. On varmasti vähän säätämistä ja haastellista hommaa tuo Elmerin ja Raisan liikunnan järkkääminen tällä hetkellä siellä teillä. Miten selittää koiralle, ettei se voi riekkua tottuun tapaan just nyt? Ei mikään ihan helppo homma, ei.

  Kuvat taas hienoja :)

  VastaaPoista
 2. Koirien aktivointi aiheuttaa toisinaan päänvaivaa ja varmasti vielä enemmän silloin, kun joutuu miettimään aktiviteetteja koirien terveyden kannalta. Toivottavasti molemmille löytyy sopivat puuhat ja liikunnat. Tsemppiä teille!:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Juu onhan tuo ollu melekosta haipakkaa, mutta alakaa tosiaan hahmottaa tuota päiväjärjestystä.

  VastaaPoista