28.6.2013

Mitä sitten keksitään?


Meillä on tälläset näkymät olohuoneesta. Entä teillä? :)Särkylääke on hitusen vaikuttanut, kun Elmeri yrittää jopa leikkiä :) Hurjastelujen minmoimiseksi eilen saivat kongia ja tänään luita.

Lenkkeilyt nyt tapahtuukin pehmeällä alustalla, kun ei täällä maalla kovin paljon kovaa olekkaan. Iso tie on asfalttia, mutta siellä ei käydä. Elmeri väsähtää helposti lenkillä...tänäänki vaikka satoi vettä (meillä, kun nää ei suuremmin välitä sateesta, kun ei ole kylmä) Raisa meni reipasta vauhtia, mutta Elmeri käveli hitaasti. Ei edes jaksanut ravata kuin pieniä pätkiä.Toki olihan maasto kohtuu vaativa, kun märkää ja pitkä heinä, mutta vauhtia ei vaan piisaa. Enkä todellakaan hoputa koiraa, joten mennään Elmerin tahtiin,että jaksaa.

Eilen annoin luita koirille. Elmerin tyyli onkin syödä useimmiten seisaaltaan, mutta nähtävästi jalaka ei siitä tykännyt. Varoi kipeää jalkaansa ja levähteli paljon. Ulkoillemme ainakin viisi kertaa päivässä, lenkit on vaan lyhyitä ja sellasta maailman kahtelua lähinnä. Elmeri saa haistella omaan tahtiinsa.

Raisalle nämä ei riitä, joten Raisaa lenkitetään tästä lähin välistä erikseen pitemmillä lenkeillä.

Tänään taas Elmeri ei jaksanut tulla kahtelemaan pesuhuoneeseen, kun siellä touhuilin. Nimittäin melkein aina molemmat on siellä seuraamassa mitä teen. Luita taas Elmeri jaksanu kaluta reilun tunnin ajan ja ovatkin sellaisia,että sieltä ei juuri paloja saa, joten kivasti aika siinä vierähtää.
Elmerin kanssa on toistaseksi pallo heitot sun muut kiellossa, pitemmässä hihnassa saa olla, kuhan kulkee sievästi. Aika hyvin onnistuu ja tahti, kun ei päätä huimaa niin saa käyskennellä isommalla alueella mielen mukaan.

Raisan kanssa aloitellaan taas näyttelyharjotukset kotioloissa, kun mennään Ouluun kv näyttelyyn :) Näyttelyhihna laitetaan jo mielellään kaulaan ja seisotusta harjoiteltu. Hihnassa osaa kulkea hienosti vetämättä, joten jotaki jääny mieleen. Näyttelypaikalla voidaan taas harjoteilla hiljaisuutta, kun tiedän miten sitä harjoitellaan. Raisan mielestä se voisi ostella kaikki lelut ja jos ei saa niin kiljuu, kun syötävä, tai mennä telttoihin...mitä se muka haittaa vaikka toisen eväät syö? Eihän se ite ees oo paikalla...tai leikkiä kaikkien kanssa hurjasti, mutta ei. Tylsä paikka!

Tässä yks ei niin onnistunut -pönötyskuva:


Jalat on vähä vinksinvonksin, mutta kyllä se vaan seisoo hyvin käskystä ;)

6 kommenttia:

 1. Hienoa, että Elmeri jaksaa kivultaan touhutakin. Kurjaa vaan, jos Raisa ei saa herrasta seuraa riekkumiseen. Toivottavasti kipu loppuu pian ja Elmeri on taas entisellään.
  Iloista viikonloppua teille!:)

  VastaaPoista
 2. Vapaana olo on toistaseksi pannassa ja riehumiset myös,jotta kipuilu ei yltyisi mahottomaksi. Raisan kanssa pittää keksiä muuta tekemistä ;) Vapaana olo muutenki rajoittunut,kun nuo porot hiippailee pihassa. Kiitos :)

  VastaaPoista
 3. Hieno seisonta :) Meillä kumpainenkin koira asettuu aika hyvään perusasentoon jo itsestään, mutta joskus tarvitaan pientä hienosäätöä että etujalat ovat suoraan kehon alla, että saataisiin etukulmaukset paremmin esiin. Alphonsella toimii perinteinen mäyräkoiraseisonta siten, että tuomariin päin oleva takajalka on aavistuksen taaempana, mutta Aslanilla ei passaa kroppaa venytellä kun on muutenkin niin pitkäselkäinen, eli kinner suorassa seisoo näyttelyseisonnassakin.

  Oulun KV:ssä saatetaan nähdä, jos kehät eivät pyöri ihan päällekin =) Elmerille toivotaan taas ja yhäti tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 4. Raisaa pitää hieman namilla venyttää eteenpäin niin ei ole niin lysyssä olevan näkönen. Kuhan saan itseni tsempattua ja reenattua niin,että muistan koiraa kehua hyvästä suorituksesta niin kehä menee hyvin ;) Kiitos tsempeistä. Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Elmerille toivotan toipumista tasapainoiseen ja iloiseen koiranelämään. Sulle myös voimia , kyllä te tästä selviätte :)

  VastaaPoista