24.6.2013

Kun karhunpoika sairastaa....

Nämä postaukset alakaa olla itsellekin jo turhan tuttuja....Kun niin monesti luulimme,että kaikki on vaan meidän luuloja ovatki jotain muuta. Huomenna se sitten selviää, kun viemme Elmerin ELLiin. Viime keskiviikkona poika nimittäin puri veljeäni, kun hän hiero koiran selkää niskasta peräpäähän. Peräpään kohdalla koira yritti tosissa puraista murinan/vinkumisen kera. Itse rupesin painelemaan koiran selkää ja koira tokasi myös minua käteen. Selkä on selvästi kipeä.
Saman päivän illan aikana anoppi yritti ottaa koirat autosta häkistä pois, mutta Elmeri rupesi murisemaan sille, tätäkin on sattunut jo viitisen kertaa. No avo päästi koirat ja siinä kymmenen minuuttia koirien juoksu katellessa Elmeri meni kaivamaan rakasta kuoppaansa (sillä on yksi kuoppa mitä se saa siellä kaivaa). Seurasin tilannetta jonkin aikaa,kunnes huomasin koiran peräpään pettävän. Elmeri nousi siitä samantein ja koko ajan kaivo. Toisenkin kerran sattu niin,jolloin meni jo koiran hakemaan pois. Elmeri käveli itse, pissassi jalaka ylhäällä, mutta toinen takajaloista tärisi voimakkaasti. Koiran kävely oli hyvin kankeaa ja näytti taas siltä,että jalat menee alta. Elmeri pysyi pystyssä, mutta totesimme parhaaksi laittaa koira takaisin autoon häkkiin.Nyt olemme siitä asti koittaneet katsoa koiraa uusin silmin, välillä koira on jäykän näkönen, mutta ravaa ja kävelee meidän mielestä normaalisti. Laukka on sellasta pupulaukkaa ja enempi painottuu toiselle puolelle. Elmeri ei ole juuri sisällä eikä ulkona seisonut vaan makailee tai istuu. Yleensä makailee. Elmeri kyllä liikkuu ja kohtuu sievästi hyppää sohvalle/sohvalta (olemme koittaneet tätä estää, mutta toivotona ilman täyttä eristämistä), mutta perille päästyään laittaa maate lattialle. Eilen illalla hyvin lyhyviä aikoja poika seiso, kun teimme temppuja. Elmeristä näkee,että se mielluummin istuu/makailee, kun seisoo.

Tänään sitten ulkona olimme vajaa kymmenen minuuttia, sisällä suurin piirtein sama aika, kun annoin molemmille purutikut. Elmeri aloitti ykskaks läähättämisen, sellaisen, kun se olisi juossu aivan hulluna. Mitä se ei tehny ulkona.

Voiko läähätys olla merkki kivusta? Minä olen painellut selkää, mutta Elmeri ei suuremmin reagoi siihen, ehkä jäykistää lihaksiaan ja on kyllä sen näköinen ettei tykkää siitä.
Mietin myös sellaista onko aikaisemmat pyllyn pettämiset olleetkin kipukohtauksia....Jos on niin olemmeko olleet typeriä katsoessamme tilannetta näin pitkään. Selvästi tuntuu siltä,että koira ei meille näytä kuinka kipeä todellisuudessa on.
Elmerille pylly pää on selvästi herkkä paikka, luimuilee vaan kun sinne koskee tai menee istumaan tai kääntyy ja lähtee pois. Anaalivaivoja Elmerille on ja ne tyhjennetään säännöllisesti, viimeksi toissapäivänä ja erite oli normaalia.

Huoli on kova, mikä poikaa vaivaa. Käytös muutokset kevään aikana on kumminki kohtuu suuria, kun vertaa aikaisempaa ettei tämä voi olla normaalia missään nimessä. Vieraitakaan ei enää siedä, kun haukkuu niitä raivokkaana. Elmerin saan kohtuu hyvin rauhottumaan, kun kieltää ja rauhoittelee sitä. Pelkoa taustalla on, sen verran tiedämme, kun meidän läsnä olo tilannetta jotenki on rauhottanu ja viime syksynä poika tapasi monta vierasta eikä tehnyt niille mitään. Mutta nyt....Kun Elmeri hyppää vierasta vasten voiski sillon käydä kipeää ja sen yhdistänyt vieraaseen,jolloin käytöskin on muuttunu pahempaan? Epäilen vahvasti tätä, sillä eihän mikään koira syyttä suotta muutu tuosta vaan.

Turhauttaa, kun Elmri ei näytä meidän silmään jatkuvasti kipeältä. Silloinki, kun hammas oli halki, poika oli sinnitellyt siihen asti, kunnes ei voinu kunnolla syödä. Hammas olikin kokonaan tulehtunut sisältä eli hammas on ollut pitkään kipeä, mutta näytti sen meille vasta paria päivää ennen eläinlääkäriin menoa.

Toivon todella,että jokin syy löytyy. On niin vaikeaa katsoa koiran muuttuvan pikku hiljaa apaattisemmaksi. Elämän iloa toi hetken, kun annoin keskiviikkona rimadyliä 50mg. Toinen juoksi ihan hulluna pihalla ja tuntui,että Elmeri nauroi onnesta. Joten jokin kipu sillä on.

Raisa ei ole ollut sen kummempi Elmerin kanssa, nukkuvat nytkin vierekkäin.

3 kommenttia:

  1. Voi Elmeri-ressua! Toivottavasti Raisan vierihoito lievittää edes vähän kipua. Toivomme todella kovasti, että syy löytyy. TSEMPPIMUISKUT!<3

    VastaaPoista
  2. Toivomme kovasti, että vaiva on jokin vaaraton ja ohimenevä, eikä aiheuta radikaaleja jatkotoimenpiteitä. Toivottavasti vain lihasjumista on kyse, eikä sinällään selkärankaan liittyvistä ongelmista tai esim. haimasta.

    Elmerille pidämme kovasti peukkuja, ihmisille toivomme jaksamista!

    VastaaPoista