7.2.2013

Ulkoilua

Käytiin  yhtenä päivänä koirien kanssa ulkoilemassa uudessa paikassa heikkamontuilla. Silmällä pitäen paikkaa missä voi koiria uittaa kesällä. Löydettiinki sellainen mäntykankainen paikka, joten kiva kesällä käydä rauhassa koirien kanssa montuilla uimassa.

Istumimnen onnistuu vaikka maata ois mistä juosta ;)

Raisan kanssa painitaan vetämisen kitkemisen kanssa ja välistä meinaa emäntä ihmisellä mennä hermo. Juoksuajan lähentyessä ei emännän pallot sun muut rievut kiinnosta pätkää vaan mahdollisten sulhojen jättämät viestit. Sitten mukaan on tullut tietenki piipittämistä sisällä. Ärsytävä tapa! Okei ollaan me edistytty myös samaisessa hommassa sillä enää ei tarvii koko lenkkiä kääntyillä vastakkaiseen suuntaan. Ihmisten ja pyörien ohitukset menevät hienosti, mutta toiset koirat ahistaa, varsinkin, kun menevät siitä vierestä. Raisa yrittää vaan haistella josko tässä ois otollinen sulho mulle,joten ei todellakaan kiinnosta mitä emännällä on mielessä. Se taas tarkoittaa,että emännällä on kova työ pitää mielenkiinto itsessään. Tässäkin on hienoisia edistys askelia turhaumien välissä tapahtunut. Opeteltiin lenkillä paikka-käskyä, Raisa oli irti ja menin n.7 metrin päähän koirasta. Sillon sitten huomasin lenkkeilijän tulevan ja käsky paikasta. Emäntä hymyili koko ajan, koska jos tässä olisin ruennu hermoilemaan niin koko homma ois menny pieleen. Raisa tomerana pysyi paikallaan vaikka lenkkeilijä menikin kolmen metrin päästä. Huippua! Homma siis toimii häiriössä.


Elmerikin osaa katsekontaktin reippaastiKuten näkyy niin molempien kanssa ollaan treenattu katsekontaktia eri paikoissa. Elmeri ei vielä hillitse itseään niin pitkään, kun Raisa, mutta eiköhän se sieltä ajan kanssa tule.

Mihin ollaan siis tähtäämässä näillä? Tietenki siihen,että koirat ovat rauhallisia vaikka vieraita tulee ja totellaan vieraassa paikassa. Koskaan ei voi sanoa ei koskaan. Lenkitkin ovat huomattavasti mukavempia, kun ei ole kenelläkään kiire ei minnekkään.

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä harjoitteluun ja olettehan te jo saavuttaneet vaikka mitä! :) Pahinta itselle on juuri se hermojen pitäminen kurissa. Siinä testataan kummalla on kovempi pää, emännällä vai koirilla.

  Oih, voi että alkoi tehdä mieli meidän vakiohiekkamontuille! Viime kesän parhaisiin koiramuistoihin kyllä kuuluu yhteisuiminen ja noutoleikit. :) Mutta sieltä se kesä on taas tulossa lujaa vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pientä hiomista tarvii vielä. Emäntä taitaa vaan olla välistä liian vaativa. Nämä on oppineet ettei tarvii hyppiä vasten. Vieraitten kanssa innostus on niin korvia huumaa,että siihen joku roti saaha. Yksin oleminenki siinä mielessä haastavaa, kun Elmeri on ns. entinen eroahdistuskoira, sanan varsinaisessa merkissä.

   Tuolla missä käytiin monttuja kahtelemassa on useampi lampi ja siellä on ihan turkoosin värinen vesi :) En millään malta oottaa kesää ja sitä,että päästään sinne pulikoimaan.

   Poista