24.1.2013

Kursseja tiedossa!


Eli alla olevan koiran kanssa mennään arkitottiskurssille ja mahdollisesti agilitynalkeiskurssille :) Sain vihdoin ja viimein aikaseksi kysellä mitä tän kiljuapinan kanssa kannattaa aloittaa, joten mennään siis kahelle kurssille. Eiköhän se kiljuminen saada siedätettyä pois. Raisahan kiljuu siksi,että A) siellä on muita koiria B) Niitä ei saa tervehtiä  C) Mamma ei heitä sitä palloa NYT HETI MULLE! D) Kuumuu helposti liikaa. Onneksi tuohon viimeiseen osaan jo vaatia Raisalta rauhallisuutta, jotta ei mee tärinäksi ja kuolaamiseksi koko homma, josta alkaa taas kiljuminen.

Eilen illalla mies sano,että kokkeile pysyykö se paikallaan iltalenkillä. No miehän aattelin,että tokkopa tuo, kun Elmerin kanssa haluaa leikkiä. Koira istumaan ja käsky, lähin kävelemään, kerran käsky, kun koira nousi ja pari askelta otti, kävelin vajaan kymmenen metrin päähän. Siellä se neiti törötti istuaallaan ja seuras mua haukan katsein. Pallo palkinnoksi :) Tosin häiriönä ei ollu muuta, ku isäntä ja Elmeri, mutta hyvin se meni. Raisa oli siis irti koko sen ajan. Irti käskyä pallosta kans ollaan harjoteltu, joten sekin meni hienosti: menin koiran eteen ja Raisa tiputti pallon mun eteen, ilman käskyä. Että Raisa on fiksu..ainaki mun mielestä. Kerran sanoin irti, mutta muuten oli harjotusten aikana valpas ja jätti pallon ilman käskyä minulle.

Vähän oli sellasta pientä piipitystä Raisalla, mutta käskyn saatuaan oli hiljaa. Myös liikkeestä jäi paikalleen seisomaan, mutta siinäkin piti kerran sanoa käsky uudestaan, jotta Raisa jäi paikalleen. Mikä oli kyllä hienoa, kun emme ole paikka-käskyä liikkeestä koskaan ennen kokeilleet.

Tässä sitten olen miettinyt,että enkö minä sitten uskalla ottaa riskejä koiran kanssa ja harjotella irti olemista vieraassa paikassa. Raisa selvästikkin kuuntelee minua, joten varmuutta omaan toimintaan niin uskon,että homma alakaa muiden koirien läsnä ollessa toimia. Tänään se nähdään sillä klo 18 alakaa arkitottis. Siitä sitten myöhemmin.


Elmerikin opetellut häiriössä ottamaan kontaktia ihmiseen (tämä on ollut hyvin hyvin kivinen tie pojan kanssa), palkintona pallo, lumipallo tai sitten jäkiksen peluuta lumipallolla. Siitä Elmeri pitää :)


1 kommentti:

  1. Tsemppiä kursseille! Meillä on ainakin ollut kivaa kaikilla kursseilla, joille olemme osallistuneet. Kaikilta kursseilta saa aina vinkkejä arkiseenkin olemiseen. Ja kontaktitreeniä. Sitähän ei koskaan voi olla liikaa!:)

    VastaaPoista