1.9.2011

Vähä välipalaa...

"Pöh...minä mittään poseeraa"

"Jaa, jos mä sittenkin."
Kaivamisen jälkeen nokka oli vähä mullassa. Mukavaa oli!Hännät pystyssä haistellaan.

Elmeri kurkki selän takaa, kun ei tykänny olla kuvattavana.

Pesu puuhissa.

Näin me nukutaan.Tälläistä sitä täällä ollaan puuhattu. Raisan kanssa otettu ihan erilainen metodi opetella ohittamista ja muita mörköiän tuomia kummituksia ;) Olemme edistyneet hyvin tässä, kuhan muistaa aina ottaa makupaloja mukaan. Eli tiukan paikan tullen vaikka pyöräilijä ajaa ohi. Raisa kiinnittää huomion jo ennen, kun on kohalla, sanon sitten " Raisa katso!" Sellaisella iloisella äänellä. Menen tarvittaessa taaksepäin askeleen tai pari,että Raisa huomioi minut. Silloin Raisa saa namin ja paljon kehuja, kun tilanne on ohi. Tänään tuli koirakin kauempana vastaan, mutta sain pidettyä huomion itsessäni. Raisa ei reagoinu muutoin, kun katsomalla koiraa. Hurjan hyvin meni :) Pitää kokeilla Elmerin kanssa samaa taktiikkaa jos hälle nykyisin kelpaa namit lenkillä.
Tein siis koirille omia nameja. Tässäpä ohje, jos jotakuta kiinnostaa tehä:

Kalkkunan jauhelihaa
Kaurahiutaleita
Hieman vettä
Suolaa
Paprikajauhetta
Persiljaa

Kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Pellille leivinpaperin päälle levittää tasaiseksi massaksi. Uuniin 200 asteeseen. Kun massa on jo paistunut pinnalta rapeaksi leikkaa se pieniksi paloiksi ja irroita toisistaan pellille. Anna sitten paistua niin kauan,että ovat osittain jo rapeita ja kuivia. Kannattaa tarkkailla paistuvatko tummaksi,joten lämpötilaa alemmaksi.

Osa on kauhistellut suolaa, mutta olen laittanut sitä ihan vähäsen, koska maistuvat silloin paremmin koirillemme. Voihan sen toki jättää pois jos siltä tuntuu :) Kalkkunaa taas emme syötä ruokana, joten maistuu paremmin.

Osaavatko teidän koirat ohittaa toiset koirat nätisti?  Miten olette opettaneet kulkemaan nätisti ohi?


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kyllä toi kaivaminen sitten on mäykkyjen lempparipuuhaa :)

  kiva toi keksiohje, voisikin tässä tehdä sitten kun kaupan namiskat on loppunut. mullakun pullottaa toi koirien hylly kaikennäköstä :D

  meillä Milo ohittaa koiria vaihtelevalla menestyksellä. joskus tosi nätisti ja joskus kauheellä rähinällä. Breci taas on tietenkin utelias kun mikä kun on niin pieni vielä.. itse en oo ottanu hirveesti makupaloja lenkille mukaan, tai on niitä mutta en oo varmaan koskaan ohitustilannetta menny makupalan avuin..

  VastaaPoista
 2. Olli ohittaa toiset koirat nätisti, toisia ei. Mitä karvaisempi koira, sitä tiukemmin otan Ollin tiukasti viereen. Olli ei yleensä räyhää, mutta vastaa kyllä, jos toinen aloittaa ensimmäisenä.

  Ihania kuvia koirista. Elmeri on kuin enonsa: "En poseeraa!"

  VastaaPoista
 3. Kiva resepti! Menee täällä kokeiluun. Tosin voin kuvitella että paistetun lihan tuoksu houkuttelee paikalle isännänkin.

  Alma vasta harjoittelee lenkkeilyä, joten ohitukset menevät vaihtelevasti. Tällä hetkellä joko jämähdetään paikalleen tuijottamaan ja kun koirakko on kohdalla tulee pinkaisu eteenpäin. Joskus taas koirakkoa kohti. Yritän opettaa Alman kävelemään vetämättä sekä olemaan koko ajan vasemmalla puolellani. Tällä hetkellä jos tulee pinkaisuja vierasta koiraa kohti, korjaan Alman vain nopeasti oikealle paikalle ja yritän käyttäytyä niin kuin mitään kummallista ja mielenkiintoista ei olisi tapahtumassa. Tuota kontaktin ottoa voisi alkaa harjoittelemaan.

  Kivoja kuvia jälleen kerran!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia jälleen! Ja kun katsoo kuvia kahdesta yhdessä touhuavasta mäyriksestä niin johan sitä alkaa miettiä, että oispa kiva kun Pinjallakin olisi kaveri ;D

  Meillä neiti tykkäisi tervehtiä kaikki vastaantulevat koirat ja se on aika rasittavaa. Onneksi ollaan edistytty siinä, että Pinja on jo tajunnut, ettei kaikkia ihmisiä sentään tarvitse tervehtiä niin, että joskus päästään sentään eteenkin päin, eikä jäädä vaanimaan vastaantulijoita.

  VastaaPoista