8.12.2010

Uudet kujeet ja niin päin pois.

Uutukaisia kuvia näin ens alakuun.

Kuten kuvista näkyy niin molemmat ovat tyytyväisiä, kun saavat olla toistensa kanssa. Välillä kyllä pitää rauhoitella hurjia leikkejä! Ruokaa pitää ees yrittää toisen kupista maistaa, mutta kyllä sitä vielä totellaan ihan hyvin. Toivottavasti tulevaisuudessa voi jättää ees hetkeksi ilman valvontaa syömään. Raa'at luut taas on sellaisia,että pitää katsoa,että molemmat saavat syödä rauhassa. Luut on yleensä sellaisia ettei niistä lähe paljo pois, mutta joskus on käyny niin,että paloja on pitänyt pelastaa suusta. Onneks ovat oppineet siihen,että antavat suosiolla palan käteen.

Raisa osaa pyytää ulos tarpeille ja tekee ne sinne hyvin. Lenkkeily vaatii vielä harjoittelua molemmilla. Elmerillä on alakuun kokeilua jonka jälkeen menee hyvin hihnassa.

Raisalla ei ole ollenkaan vahtimisviettiä eikä hauku millekkään äänille. Ulkona ainoastaan toisille koirille. Tässä koittanut pohtia mitä sille tekisi ja yheksi vaihtoehoksi aattelin kokeilla kuivattua kanaa aina, kun toinen koira tulee. Katsotaan kelepaako ja mitä siitä tulee.

Raisalla vaihtuu jo hampaat. Eestä on vaihtunut jo kaikki etuhampaat ja takana ovat liikkuneet. Kulmurit ei ole vielä liikkuneet. Toivottavasti lähtevät ihan itekseen pois.

Raisalle ollaan vaan opetettu ihan perus hihnassa kulkemisasioita ja yleensä talon tavoille. Mitään tassun antoja tai sen sellaista en ole opettanut enkä varmaan ihan hetkeen opeta sillä pitää noi perusasiat saada eka kuntoon ja sitten voidaan joskus ajan kuluksi kokeilla perustemppuja. Raisan kärsivällisyys ei ole ihan sieltä parhaimmasta päästä...tai sitten herkut on liian hyvät ;)

2 kommenttia:

 1. Onpas kivoja ja tunnelmallisia kuvia kaksikosta :) Jaksaako Raisa pidätellä tarpeet yön yli? Meillä ollaan sisäsiistejä muuten, mutta öisin ilmestyy yleensä lätäkkö lattialle.. Kyse ei ole siitä, etteikö koira jaksaisi pidätellä, ehkäpä se on vielä jotain mielenosoitusta siitä, että jouduimme muuttamaan nukkumajärjestyksen niin, ettei koira enää pääse makuuhuoneeseen. Ken tietää, mutta toivotaan että yöpissailukin loppuisi pian..

  Onko Elmeri kova vahtimaan taloa haukkuen? Mä olen ajatellut, että meidän Pipsa ei hauku siksi, ettei sitä ole kukaan "opettanut" haukkumaan.. Meilläkään ei nimittäin haukuta.. Joskus koira "pussahtelee", eli haukahtaa huuliensa välistä jos kuuluu esim. jotain outoja ääniä, mutta en ole kuullut koiran koskaan haukkuvan kotona(jos pentuajan itkuja ei lasketa).. Mutta ehkä toiset koirat sitten ovat sellaisia, joita "turha haukkuminen" ei vaan kiinnosta :) Se on toisaalta aika ihanteellinen juttu, varsinkin meillä, kun asutaan rivitalossa..

  Pidetään peukkuja, että kulmahampaatkin vaihtuvat ihan omia aikojaan, vaikka ei se leikkauskaan paha homma ollut.

  Olettekos ajatelleet viedä Raisaa näytille jonnekin pentunäyttelyyn? :)

  VastaaPoista
 2. Jaksaa kyllä ja koulu päivänkin :) Oikein reipas tytteli on.

  No ei Elmeri aina hauku ja yleensä uskoo meitä, mutta vahtii haukkuen. Minun mielestä ei paljoa, mutta joka päivä tulee jotain ääntä jolle pitää ihan haukkua. Elmeri on muutenkin herkkä reagoimaan kaikkeen outoon ja kesällä oli todellinen mörkökausi menneillä...roskapusseista lähtien piti haukkua....jopa traktorin varjoa :/

  Kyllä Raisan vien pentunäyttelyyn, kun sellainen tulee vastaan. Ainoastaan purema on aika yläpurentainen vielä, mutta ootellaan tässä leukojen ja hampaiden kasvua vielä. Jossain mätsärissä aattelin alakuun käydä kokeilemassa. Virallista tulosta en tuolla purennalla halua, kun purenta on aika vinksin vonksin.

  VastaaPoista