13.10.2010

Jänskä päivä

Piti heti tulla kertomaan uutisia. Kävimme koko konkkaronkka yhessä lenkillä :) Raisa pysyi hyvin matkalla, mutta tarpeet teki silti takapihalle. Mutta ei se mitään, nyt vasta kokeiltiin miltä tuntuu katella muita maisemia. Elmeri alakuun kitisi, kun pirpana oli mukana eikä päässy menemään omaa tahtia, mutta hyvin pian Elmeri kulki tosi hienosti sivulla. Raisa pari kertaa eksy tielle penkalta, mutta palautin sen tien reunaan. Onneksi tie ei ole kovin vilkas liikenteinen näin illalla niin huomattavasti helpompi opetella molempien kanssa lenkkeilyä.
Mopo poikaa molemmat kahto, mutta ei ollu tarpeeks mielenkiintoinen. Yks auto hidasti, kun tuli meitä kohti ja molemmat tomerasti seisovat minun ja penkan välissä korvat hörössä, pää samaan aikaan kääntyi mitä lähemmäks auto tuli. Mua niin rupes naurattamaan,että varmaan autossaki katsoi kummissaan, kun iso makkara ja pikku nakki molemmat seurasi suurella mielenkiinnolla auton ohi ajamista.
Myös sellainen rämisevä perhevani herätti mielenkiintoa ja molemmat taas samallalailla seisoa törötti ja päätä kallistelivat :) Oli kyllä hyvin makeet naurut, kun niin söpö parivaljakko.

Raisa kävi minun mukanani koulussa tänään ja ihmeteltiin yhessä hyvin suuria neli jalkaisia, hevosia. Kauhiaa, ku Raisaa niin jännitti,että piti karkuun lähtä. Lehmien kohalla heräs jo mielenkiinto siihen malliin, että joutu toppuuttelemaan Raisaa menemästä lehmän aitaukseen. Lehmäkin haisteli ja kahteli ihmeissään pikkuista. Vuohien kanssa kosketeltiin kuononpäitä ja sinnekin olis pitäny päästä vähän tarkemmin kahtelemaan, mutta eipä tälläinen tylsä emäntä sinne päästäny! Mutta lampaat...ne vasta olivatkin mielenkiintoisia. Varmaan tuntui villa ihanan pehmeeltä ja olikin lampaan alle työntyä. Pässi ei vissiin ite niin ajatuksesta tykänny, ku oli silmtä suurina ihmetystä. Raisa piti sitten loppujen lopuksi kantaa pois lampaiden luota, kun ei muuten tullu vaikka kuinka houkuttelin. Kaikki ihmisetkin ois pitäny päästä tervehtimään ja lopuksi tehtiin tenät tielle. Siinä sitä maaniteltiin ja houkuteltiin, mutta jaksoi ne pikku jalat tepsutella autoon siksi aikaa, ku emäntä kävi traktorilla pilistelemässä.
Kävimme uudestaan ennen lähtöä kahtomassa hevosia ja sillon nekin olivat jo niin mielenkiintoisia,että tehtiin nenut kiinni tuttavuutta :) Kyl emäntä oli tyytyväinen rakkauspaukkaukseen, kun niin rohkea oli eikä juurikaan pelänny. Nopeesti sopeutui uusiin tuttavuuksiin ja kaikki ihmiset ois saanu rapsutella yllinkyllin. Muistettiin sentään käytöstavat.

Tänään oli hyvä päivä :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti