27.9.2010

Raakaruoka on in!

Raisa neidille maistuisi vallan raakaruoka. Aina Elmerin kupille änkeemässä ja Elmeri ei oikein tätä nyt hyväksy. Pikkasen on murahtanu, mutta siihen jääny. Elmeri syö ensin ja sitten vasta Raisa. Elmeri söisi Raisankin eväät jos pikkuinen jättää kupin ees hetkeksikään, mutta Elmerin vatsa ei oikein sulata nappulaa.
Kaksi yötä Raisa on nukkunut ilman itkua, mutta käy hereillä kaksi kertaa yössä. Tarpeet tullee hyvin ulos, kun muistaa tarpeeksi tiehään viedä :)
Elmeri on myös valvaeutunut isoveli sillä tottelee yllättävän hyvin käskyjä! Mikä siis on ollut meille yllätys. No jospa tuo vetäminen sitten kans vähentys. Oisko neuvoja?

2 kommenttia:

 1. Kuinka Raisan maha on kestänyt raakaruokaa? Meillä Pipsa on ollut kyllä varsinainen teräsvatsa alusta asti, myöskin raakaruoka on maistunut hyvin :)

  Tsemppiä teille ulkoiluttamisen kanssa! Meilläkin oltaisiin opittu sisäsiisteiksi jo paljon aiemmin, jos oltaisiin pystytty pitämään säännölliset ulkoiluajat pitempään. Kaikki meni hienosti ensimmäisen yhteisen kuukauden ajan, mutta sitten kun aloitin työt (ja sen jälkeen koulun) koiran rytmi meni sekaisin ja pisuja sai taas siivoilla lattioilta. Meillä on ONNEKSI muovimatto -lattiat, laminaatti huutaisi varmasti jo leipää jos sellainen olisi :D

  Tuo Raisan kotiutuminen on varmasti ollut Elmerille "potku persauksiin" aikuistumisen kannalta. Nyt on pienelle näytettävä koiran mallia, eikä kapinointiin enää samalla tavalla aikaa. Meillä vetäminen on vähentynyt huomattavasti ja odota -käskyä kuunnellaan jo ihan kivasti, kun vedon alkaessa ensin kielletään tiukasti ja samalla tiukka suunnanvaihdos, eli 5 askelta taaksepäin.. Ja tämä toistetaan joka kerta kun hihna kiristyy ja käskyä odota ei kuunnella. Toisinaan matkanteko on todella hidasta, mutta kyllä se sitten pidemmällä tähtäimellä kannattaakin :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin on maha kestäny ja on maistellu useampaa eri ruokaa. Olen ollut tosi yllättynyt miten maha kestäny, kun taas Elmerin kanssa taistelimme mahan toimivuuden kanssa pitkään. Lääkärissä kysyimme neuvoja, mutta kun koira voi muuten hyvin jne. niin mitään lääkkeitä siihen ei erityisemmin ollut. Mitä nyt apteeksita sai ilma reseptiä pahimpaan ripuliin. Joten on ollut tosi positiivinen asia ettei Raisalla ole samaa ongelmaa :)

  Vetäminen on meillä vähentynyt, kun osaa ennakoida millon Elmerillä vauhti nopeutuu. Hihnaa kiristän tai sitten pysähdyn ja odotan, että Elmeri löystyttää hihnaa. Muutaman sadan metrin lenkkillä voi mennä aikaa jopa puoli tuntia ;)

  VastaaPoista